Radionica za predstavnice organizacija civilnog društva

Radionica za predstavnice organizacija civilnog društva koje rade sa ženama žrtvama nasilja

24. i 25. veljače 2020. u Zagrebu je održana dvodnevna edukacija za predstavnice organizacija civilnog društva koje rade sa ženama žrtvama nasilja. Edukacija je sastavni dio programa "Edukacijom i osnaživanjem - korak bliže zaposlenju" kojeg provodi Ženska soba u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Požega, Udrugom Brod - grupom za ženska ljudska prava, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" i Domom za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja “Duga” uz financijsku podršku MDOMSP. 

Okrugli stol “Stavovi poslodavaca o zapošljavanju žrtava nasilja u obitelji”

Okrugli stol “Stavovi poslodavaca o zapošljavanju žrtava nasilja u obitelji”

Ženska soba - centar za seksualna prava održala je 28. svibnja 2019. okrugli stol “Stavovi poslodavaca o zapošljavanju žrtava nasilja u obitelji”. Okrugli stol je sastavni dio trogodišnjeg programa “Edukacijom i osnaživanjem-korak bliže zaposlenju” koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj,mlade i socijalnu politiku. Ženska soba provodi program u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Požega, Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – Duga.
Cilj okruglog stola jest predstaviti rezultate istraživanja kao i sam program.

 

Projekt Edukacijom i osnaživanjem - korak bliže zaposlenju: osnovne informacije

 

Korisnice projekta na edukaciji

Program: Edukacijom i osnaživanjem - korak bliže zaposlenju

Trajanje: 36 mjeseci (01.06.2017. - 01.05.2020.)

Nositeljica Programa: Ženska soba (Zagreb)

Partneri:

 

Program financira: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ciljevi programa:

  • Razvoj poticajnog okruženja za uspostavu modela zapošljavanja žena žrtava nasilja u obitelji kroz aktivno jačanje suradničkog odnosa svih ključnih aktera

 

Specifični ciljevi:

  • Razvoj učinkovitih socijalnih usluga u zajednici za žene žrtve nasilja u obitelji u svrhu njihove reintegracije u zajednicu kroz osnaživanje i razvoj vještina i kompetencija koje povećavaju mogućnost zapošljavanja.
  • Jačanje kapaciteta OCD-a iz ruralnih krajeva za pružanje usluga osnaživanja i educiranja korisnica o postojećim mogućnostima zapošljavanja za socijalno isključenje skupine žena.
  • Poticanje poslodavaca na korištenje aktivnih mjera zapošljavanja žrtava nasilja u obitelji kroz jačanje suradnje sa pružateljima socijalnih usluga.