Volonterski perfomans „Nameti ljepote“

 

Sudionici performansa "Nameti ljepote"

Udruga „Brod“ – grupa za ženska ljudska prava u suradnji s partnerom Udrugom Eko Brezna, 8.7.2022., izvela je volonterski performans „Nameti ljepote“ u okviru aktivnosti ZAvolontiraj za ZAjednicu i projekta ZAjedno za ZAjednicu kojim se kroz simboličke prikaze (šminkanje, glazbeni nastup) pokazivalo kako kozmetička industrija, mediji i društvo općenito nameću ženama, djevojkama pa i djevojčicama standarde kako bi danas trebale izgledati. Osim što je pretjerivanje u ovakvim stvarima ekonomski zahtjevno, često je opasno po zdravlje, kako fizički tako i psihički jer često žene, pogotovo pripadnice ranjivih skupina u društvu – npr. žrtve nekog oblika nasilja, smatraju da ukoliko ne izgledaju dobro, nisu dovoljno vrijedne, narušava se njihovo samopouzdanje i sl. Poruka performansa svim djevojčicama, djevojkama i ženama je da su sve žene lijepe, i da mogu izgledati kako one žele, a ne kako neka kozmetička industrija nameće.

Projekt ima za cilj ojačati kapacitete OCD-a za rad sa ženama žrtvama nasilja na području Brodsko-posavske županije te za senzibiliziranje javnosti o potrebama žrtava nasilja.
Vrijednost projekta: 432.823,81 kn
Bespovratna sredstva EU: 367.900,24 kn
Državni proračun RH: 64.923,57 kn
Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).

 

 

logotipi web