Tematska sjednica povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U Slavonskom Brodu održana tematska sjednica povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

PROJEKT: „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja„
(Relevant Institutions and Civil Society Organizations – Voice for the Victims of Sexual Violence)

 

Tematska sjednica povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

održana je

21.09.2017. u 11:00 h

Mjesto održavanja: Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod

U tijeku je implementacija projekta „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva-glas za žrtve seksualnog nasilja“. Nositeljica ovog projekta je Ženska soba – centar za seksualna prava iz Zagreba te partnerske organizacije Grad Slavonski Brod i Udruga Brod grupa za ženska ljudska prava, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured Vlade RH za udruge U sklopu projekta Udruga Brod organizirala je tematsku sjednicu povodom obilježavanja „Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“.

Opširnije: Tematska sjednica povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Najava tematske sjednice

U tijeku je implementacija projekta „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva - glas za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured Vlade RH za udruge. Nositeljica ovog projekta je Ženska soba – centar za seksualna prava iz Zagreba te partnerske organizacije Grad Slavonski Brod i Udruga Brod grupa za ženska ljudska prava.

 

Udruga Brod grupa za ženska ljudska prava organizira tematsku sjednicu povodom obilježavanja „Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“. Tematska sjednica održati će se:

21.09.2017. od 11,00 h - 12,30 h

u Centru za socijalnu skrb, Slavonija I/13, Slavonski Brod.

Opširnije: Najava tematske sjednice

Glas za žrtve seksualnog nasilja: Najava održavanja posljednja dva modula

Ženska soba – Centar za seksualna prava organizira nastavak „Specijalizirane edukacije stručnih osoba koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja“ Modul 3: Rizične žrtve seksualnog nasilja i Modul 4: Zaštita žrtava i međusektorska suradnja.

Edukacija će se održati 25. i 26. svibnja 2017. godine u Art hotelu, Slavonski Brod. Na edukaciji će sudjelovati sudionice i sudionike koji su sudjelovali na Modulu 1 i Modulu 2, održanima u lipnju 2016. godine u Slavonskom Brodu.

Opširnije: Glas za žrtve seksualnog nasilja: Najava održavanja posljednja dva modula

Glas za žrtve seksualnog nasilja: u Slavonskom Brodu održana posljednja 2 modula

U Slavonskom Brodu održana su posljednja dva modula „Specijalizirane edukacije za stručne osobe koje rad sa žrtvama seksualnog nasilja“. Modul 3 „Rizične žrtve seksualnog nasilja“ održan je 25. svibnja, a Modul 4 „Zaštita žrtava i međusektorska suradnja“ 26. svibnja 2017. godine.

Edukacija se odvijala kroz 4 modula tijekom 2016. i 2017. godine, pri čemu je svaki modul trajao jedan dana. Trenerski tim je okupio velik broj stručnjakinja i stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom iz ovog područja. Sudionice i sudionici edukacije su bili relevantne stručnjakinje i stručnjaci iz svih nadležnih institucija s područja Brodsko-posavske županije, uključujući policiju, centre za socijalnu skrb, državno odvjetništvo, sudove, zdravstveni sustav, obrazovni sustav, sustav za zaštitu mentalnog zdravlja i organizacija civilnog društva .

Opširnije: Glas za žrtve seksualnog nasilja: u Slavonskom Brodu održana posljednja 2 modula

Glas za žrtve seksualnog nasilja: održan okrugli stol u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu održan okrugli stol „Prava žrtava seksualnog nasilja – dosadašnja postignuća i predstojeći koraci do 12. svibnja 2017.“

Okrugli stol naziva „Prava žrtava seksualnog nasilja – dosadašnja postignuća i predstojeći koraci“ održan je 11. svibnja, 2017. godine u Slavonskom Brodu. Organizatori događanja su Ženska soba – Centar za seksualna prava, Grad Slavonski Brod i Udruga brod – grupa za ženska ljudska prava.

Na okruglom stolu su govorili Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Anamaria Drožđan-Kranjčec ispred Ženske sobe, Gordana Matanović ispred Udruge Brod te Krešimir Ćato iz Policijske uprave Brodsko-posavske županije.

Teme o kojima se govorilo na okruglom stolu su bili dosadašnji učinjeni pozitivni pomaci po pitanju ostvarivanja prava žrtava seksualnog nasilja i predstojeći koraci; Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istambulska Konvencija) te o primjeni Direktive 2012/29/EU u praksi.

Opširnije: Glas za žrtve seksualnog nasilja: održan okrugli stol u Slavonskom Brodu