Uključite se u akciju Lily protiv nasilja nad ženama

Tenisice Startas posebno dizajnirane za akciju Lily. Dio novca od prodaje ovih tenisica biti će doniran vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.

Udruga Brod u suradnji s tvornicom Borovo, Policijskom upravom brodsko-posavskom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Slavonskog Broda provodi akciju Lily - podizanje svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama!

Dođite na Trg Ivane Brlić Mažuranić (korzo) u Slavonskom Brodu

u petak, 19. srpnja 2019. godine u 18:00 sati.

20 godina je prošlo od tragičnog događaja na Zagrebačkom sudu koji se dogodio 22. 09. i u kojem su ubijene sutkinja Liljana Hvalec, odvjetnica Hajra Prohić koja je u brakorazvodnoj parnici zastupala Gordanu, ženu nasilnog supruga i ubojice. Taj su dan došle u Palaču pravde i nikad se više nisu vratile svojim kućama, obiteljima, bližnjima. Naziv akcije Lily dolazi u čast prisjećanja ovog nasilnog događaja, a u želji da se nasilje ne ponovi i da se što uspješnije spriječava.

U petak, 19.07.2019., program akcije na brodskom korzu uključivat će glazbene točke, vježbe samoobrane, a prodavat će se specijalizirane tenisice Lily koje je kreirala tvornica Borovo: po cijeni od 200 kn, od kojih iznos od 20 kn odlazi u donaciju vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.
I Avon podržava ovu hvalevrijednu akciju te će svim donorima koji dođu i kupe Lily tenisicu, pokloniti Avon proizvod.

Avon već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja. Udruga Brod, njihov rad i sklonište koje omogućuje konkretnu podršku i pomoć žrtvama nasilja važan su dio lokalne podrške i Avon u Hrvatskoj ju svojim donacijama dugi niz godina s ponosom podržava. “Udruga Brod radi na sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te uspostavi tolerantnog i ravnopravnog društva. Akcija Lily za cilj ima pomoći radu skloništa za žene i djecu u Vukovaru. Ali ono što je još važnije, utjecati na društvo u kojem živimo, konstantno pozivajući na stvaranje zdrave i nenasilne kulture življenja. Samo na taj način možemo spasiti naše sugrađanke, žene, majke, sestre, bake od nemilosrdnih tortura i tragičnih ishoda. Dođite u petak 19. 07. u 18h i podržite nas na Brodskom Korzu!” naglasila je Anamarija Matanović, voditeljica programa Udruge Brod.

Gost: Bernarda Bobovečki
Moderator: Krešimir Šimić, MUP Slavonski Brod
Pokazivanje vježbi samoobrane MUP Slavonski Brod
4 priče – ispovijesti žrtava nasilja
Govor voditeljice programa Udruge Brod Anamarije Matanović
Čitanje govora predsjednice povjerenstva za ravnopravnost spolova Maje Jarić

Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avonovom katalogu, donirate sav neto prihod borbi protiv nasilja nad ženama. Budite dio humanitarne obitelji Avona!

Sastanak s premijerom vezan za problem nasilja nad ženama

Premijer Andrej Plenković i predstavnica Udruge Brod Anamarija Matanović na sastanku

Premijer Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović u ponedjeljak, 08. travnja 2019.,  primili su predstavnice ženskih nevladnih organizacija, koje vode skloništa i savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja, i predstavnice domova koje također vode skloništa za žene žrtve obiteljskog nasilja. U ime Udruge Brod na sastanku je prisustvovala Anamarija Matanović.

Zaključak sastanka je bio da je potrebno organizirati radne skupine, koje će isključivo raditi na problemu obiteljskog nasilja, poboljšati Zakon o udrugama i Zakon o socijalnoj skrbi, povećati financijsku podršku organizacijama i potaknuti županije dijem Hrvatske da se više angažiraju na društvenom problemu nasilja na ženama.

Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Vlade Republike Hrvatske:

Donacija Udruge pčelara Zrinski

Članovi Udruge pčelara Zrinski predaju donaciju Udruzi Brod

Udruga pčelara Zrinski je i ove godine donirala Udrugu Brod, program Savjetovalište i Sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, donacijama meda.

Potpisani novi ugovori o financiranju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić

zaklada

U hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je 25. siječnja 2019. godine dodjela ugovora o financiranju te izobrazba o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano su uručile ugovore predstavnicima udruga nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi.

Udruga Brod je s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva potpisala Ugovor o financiranju institucionalne podrške za radoblje 01.01.2019. - 31.12.2019., s mogućnošću produljenja i  Ugovor o višegodišnjem financiranju do 31. prosinca 2021. godine.

Svečano potpisivanje novih ugovora o financiranju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva