Ljepota&zdravlje i Avon predstavljaju inicijativu #SpeakOut i zajedno se bore protiv nasilja nad ženama

Ilustracija: Lara Žigić

Ilustracija: Lara Žigić

Avon već 130 godina podržava žene i pitanja koja su im najvažnija.  U Avonu, svaki je dan – Dan žena, a u suradnji s časopisom Ljepota&zdravlje ovoga ga je puta poznata kompanija poželjela iskoristiti za još glasniju podršku ženskog osnaživanja te za stvaranje platforme za zagovaranje borbe protiv nasilja nad ženama #SpeakOut.

Ekonomske, socijalne i političke prepreke još uvijek postoje. Žene su nedovoljno zastupljene u umjetnosti, kulturi, sportu, politici i poslu – baš u svim slojevima društva i života. U odborima, upravama, uredima, u sobama svake naravi, pa i u onim vlastitim, spavaćim sobama, ženski glas i dalje nije ravnopravan onom muškom. Žene su i dalje obeshrabrene progovoriti, iskazati se, izdvojiti se. Prečesto su i nasilno stjerane u kut, natjerane na šutnju, strah, povlačenje u sebe. Pomoći ćemo to promijeniti. Godina 2020. je godina i za #SpeakOut, progovaranje protiv nasilja i progovaranje s ciljem osnaživanja žena.

Tri talentirane domaće ilustratorice – Maja Tomljanović (@majatomljanovic), Lara Žigić (@lara.zigic) i Mateja Kovač (@matejakovac) – pridružit će nam se u poticanju promjene te će svoj umjetnički glas dati zajedničkoj borbi protiv nasilja. Kroz sljedeće brojeve Ljepote&zdravlja imat ćete priliku bolje upoznati kreativke, ali i otkriti tri ekskluzivne ilustracije s potpisom ovih cijenjenih umjetnica prepoznatljivog i jedinstvenog stila koji naprosto razoružava, a koje ćete aukcijom i sami moći otkupiti i tako donirati u Avonov fond za borbu protiv nasilja nad ženama: za Udrugu Brod i sklonište za žene žrtve nasilja.

 

 

Osim što ćemo ovom inicijativom pokušati dati svoj doprinos svijetu bez nasilja, pokazat ćemo i da umjetnost može biti katalizator društvenih promjena, kao i svima nam potreban dašak optimizma u pozivu da progovorimo, zajedno.

Kako biste bili u tijeku sa svim aktivnostima #SpeakOut inicijative nastale u suradnji Avona i Ljepote&zdravlja, pozivamo vas da pratite i naše društvene mreže @avonhrvatska i @ljepotaizdravljehrvatska te portal www.ljepotaizdravlje.hr.

Ženski glas je važan. Ženska priča je inspiracija.
#SpeakOut protiv nasilja nad ženama
#SpeakOut o svojim izazovima
#SpeakOut o nesigurnosti i strahovima
#SpeakOut i reci STOP! nasilju

Reci sebi #jermogu i promijeni svijet s nama: jer promjena kreće od tebe!

Tekst i ilustracije preuzeti sa: http://www.ljepotaizdravlje.hr/lifestyle/ljepotazdravlje-i-avon-predstavljaju-inicijativu-speakout-i-zajedno-se-bore-protiv-nasilja-nad-zenama?fbclid=IwAR3XFzflNzIX40-J2DtfjpPnisvg8r3SsWnKi-1nVV0ueDt_bZzv-LjJMgo